fbpx

DEN FYNSKE SANGSKOLE

FAABORG-MIDTFYN

Den fynske Sangskole er en selvejende institution, der arbejder for at fremme sangen i Faaborg Midtfyn kommune både bredt og elitært. Sangskolen arbejder tæt sammen med musikskolen, Faaborg Midtfyn Kommune, samtlige folkeskoler og friskoler samt en del kirker.

 

PROJEKTER

DfS er etableret i 2012. Bag sangskolen står en bestyrelse med repræsentanter fra musikskolen, skolen, kirken og andre sanginteressenter. Sangskolens aktiviteter udgøres af en lang række projekter, målrettet børn og unge.

– Kulturel rygsæk. Undervisningstilbud som udbydes til alle 1. – 3. klasser i samtlige kommunens skoler (også Friskoler) over en treårig periode. Der er udarbejdet et kompendium med 4 sange, der skal læres med ideer og inspiration til indstudering.

– Skole/kirkekorssamarbejde. Underviseren kan være en lærer fra musikskolen, en lærer på skolen eller organisten. Sangskolen er behjælpelig med den praktiske opstart, at finde lærerkræfter, årsplan m.m.

– Uddannelse og Inspiration til undervisere. Sangskolen tilbyder kor-konsulentvirksomhed (hjælp til hvad som helst i forbindelse med kor-arbejdet), nodebasar (udveksling af repertoire, networking), korlederworkshops (find din korlederstemme, hvordan synger jeg rigtigt med børnene), kurser i becifringsspil er på vej.

– Pigekor. Ringe kirkes Pigekor har spirekor fra 2.-4 klasse, juniorkor fra 5. klasse – ca. 9. klasse og Ringe kirkes Pigekor (14 – 25 år). Alle tre kor har koncerter ud af huset og de to yngste kor modtager undervisning i hørelære. Sangerne i Juniorkoret modtager fast sangundervisning i hold.

– Drengekor. I efteråret 2014 lancerede Den Fynske Sangskole et nyt drengekor i det midtfynske under mottoet ‘Forbudt for piger!’ Drengene i koret kommer fra mange af kommunens skoler, og udover de almindelige korprøver bliver drengenes musikalske udvikling understøttet med undervisning i solosang og hørelære. Drengene i Midtfyn Drengekor går i 3. klasse og opefter.

– DfS har desuden i samarbejde med ASK (Assens Sangkraftcenter) været i gangsætter af et kursusforløb i kormetodik (mindre børn) i samarbejde med Voces Academy, Løgumkloster kirkemusikskole og DAM (Dansk Amatørmusik).

 

ORGANISATION

Den daglige ledelse forestås af:

Kirsten Wind Retoft, kunstnerisk leder og leder af Ringe Kirkes Pigekor og organist ved Ringe Kirke.
Bo Horsevad, administrativ leder og sangpædagog og leder af Midtfyns Drengekor.
Palle Bo Larsen, næstformand og souschef i Faaborg Midtfyns Musikskole.
Heidi Nielsen, koordinator og sekretær i Faaborg Midtfyn Musikskole.

Sangskolens bestyrelse består af:

Kirsten Wind Retoft
Palle Larsen, næstformand
Marianne Rasmussen, lærer og repræsent for pigekoret
Christina Jul Nielsen, lærer og repræsentant for skolerne
Dorte Wittrup Winther, sognepræst og repræsentant for kirkerne
Jeanette Fromberg, repræsenterer for pige-/drengekoret.

Derudover får bestyrelsen hjælp af tidl. skattechef Erik Rahn Jensen, som økonomiansvarlig og fundraiser.

Den Fynske Sangskole Faaborg-Midtfyn

Skovmærkevej 2
5750 Ringe

www.sangskolenfmk.dk