DEN FYNSKE SANGSKOLE

FAABORG-MIDTFYN

Den fynske Sangskole er en selvejende institution, der arbejder for at fremme sangen i Faaborg Midtfyn kommune både bredt og elitært. Sangskolen arbejder tæt sammen med musikskolen, Faaborg Midtfyn Kommune, samtlige folkeskoler og friskoler samt en del kirker.

 

PROJEKTER

DfS er etableret i 2012. Bag sangskolen står en bestyrelse med repræsentanter fra musikskolen, skolen, kirken og andre sanginteressenter. Sangskolens aktiviteter udgøres af en lang række projekter, målrettet børn og unge.

– Kulturel rygsæk. Undervisningstilbud som udbydes til alle 1. – 3. klasser i samtlige kommunens skoler (også Friskoler) over en treårig periode. Der er udarbejdet et kompendium med 4 sange, der skal læres med ideer og inspiration til indstudering.

– Skole/kirkekorssamarbejde. Underviseren kan være en lærer fra musikskolen, en lærer på skolen eller organisten. Sangskolen er behjælpelig med den praktiske opstart, at finde lærerkræfter, årsplan m.m.

– Uddannelse og Inspiration til undervisere. Sangskolen tilbyder kor-konsulentvirksomhed (hjælp til hvad som helst i forbindelse med kor-arbejdet), nodebasar (udveksling af repertoire, networking), korlederworkshops (find din korlederstemme, hvordan synger jeg rigtigt med børnene), kurser i becifringsspil er på vej.

– Pigekor. Ringe kirkes Pigekor har spirekor fra 2.-4 klasse, juniorkor fra 5. klasse – ca. 9. klasse og Ringe kirkes Pigekor (14 – 25 år). Alle tre kor har koncerter ud af huset og de to yngste kor modtager undervisning i hørelære. Sangerne i Ringe kirkes Pigekor og Juniorkoret modtager fast sangundervisning i hold.

– Drengekor. I efteråret 2014 lancerede Den Fynske Sangskole et nyt drengekor i det midtfynske under mottoet ‘Forbudt for piger!’ Drengene i koret kommer fra mange af kommunens skoler, og udover de almindelige korprøver bliver drengenes musikalske udvikling understøttet med undervisning i solosang og hørelære. Drengene i Midtfyn Drengekor går i 3. klasse og opefter.

– DfS har desuden i samarbejde med ASK (Assens Sangkraftcenter) været i gangsætter af et kursusforløb i kormetodik (mindre børn) i samarbejde med Voces Academy, Løgumkloster kirkemusikskole og DAM (Dansk Amatørmusik).

 

ORGANISATION

Den daglige ledelse forestås af:

  • Kirsten Wind Retoft, kunstnerisk leder og leder af Ringe Kirkes Pigekor og organist ved Ringe Kirke.
  • Thomas Storm, projektkoordinator og administrativ medarbejder.
  • Marianne Rasmussen, Formand for bestyrelsen, tidligere musiklærer på VUC.     
  • Pavel Refsgaard Jensen, Leder af Midtfyns Drengekor 

Sangskolens bestyrelse består af:

  • Marianne Rasmussen, formand
  • Palle Bo Larsen, næstformand og souschef i Faaborg Midtfyns Musikskole.
  • Christina Jul Nielsen, lærer og repræsentant for skolerne
  • Jeanette Fromberg, repræsenterer for pige-/drengekoret.                                           
  • Kirsten Wind Retoft, kunstnerisk leder                                                                                     
  • Thomas Storm, koordinator

 

 

Den Fynske Sangskole Faaborg-Midtfyn

Skovmærkevej 2
5750 Ringe

www.sangskolenfmk.dk