ESBJERG SANGAKADEMI

Esbjerg Sangakademi er en selvejende institution, der arbejder med  projekter i børnehaver, skoler, og kulturelle institutioner af høj kvalitet for at fremme sangen for børn og voksne.

Esbjerg Sangakademi har to tilknyttede elitekor, som dagligt arbejder på at udvikle nye unge sangere: Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkensdrengekor.

Esbjerg Sangakademi drives med økonomisk støtte fra bl.a. Det Obelske Familiefond og Esbjerg Kommune og ledes i det daglige af en kunstnerisk leder, administrativ medarbejder samt en bestyrelse, der består af repræsentanter fra uddannelsessystemet, kirkelige institioner og andre interessenter.

 

PROJEKTER

Esbjerg Sangakademi arbejder med blandt andet med disse projekter:

· ”Sangglad Børnehave”. Institutioner i Esbjerg Kommune med interesse for sang og musik får dette gratis tilbud, hvor børn og pædagoger modtager undervisning af høj kvalitet til fremme af sang- og musikglæde.

· ”Syng Esbjerg” – tiltag, der udbreder kendskabet til ESSA, samt fremmer sangglæde til byens borgere, børn og unge, som en del af Esbjerg Festuge med flere fællessangsarrangementer.

· Udvikling af APP til brug for morgensangs projekt i folkeskolen til skoleåret 2017/2018.

· Sangundervisning for elitekorene Konservatoriets Pigekor, Treenighedskirkens Drengekors medlemmer. Værkstedskoncerter holdes to gange årligt, hvor sangeleverne optræder solistisk.

· Samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium om Sangpædagogisk uddannelse med speciel vægt på undervisning af unge stemmer.

 

ORGANISATION

Det daglige arbejde med Esbjerg Sangakademi varetages af:

Kunstnerisk leder: Lotte Bille Glæsel
Administrativ medarbejder: Helle Ohrt

Bestyrelsen for Esbjerg Sangakademi består af repræsentanter for det musikalske, kulturelle og uddannelses miljøer i Esbjerg:

Formand:  Bjarne Normark, tidligere sygehus direktør
Carsten C.F. Møller, Skoleleder i Esbjerg kommune
Casper Hack Eriksen, Adjunkt Esbjerg Gymnasium
Henrik Krüger, Organist ved Hjerting Kirke
Henrik Gantzel, souschef Varde Musikskole,  Repræsentant fra Treenighedskirkens Drengekor
Lone Bille Glæsel, Domkantor og Organist Ribe Domkirke
Lone Gislinge, Korleder for eliterkorene tilknyttet Esbjerg Sangakademi

Esbjerg Sangakademi

Stormgade 48
6700 Esbjerg

www.esbjergsangakademi.dk