fbpx

SANGKRAFT AARHUS

SANGKRAFT AARHUS er en selvejende institution, der gennem kvalitetsrige aktiviteter i børnehaver, skoler, kirker og kulturelle institutioner arbejder for at fremme sangen for børn og voksne. Sangkraft Aarhus er knyttet til to dynamiske sangmiljøer, som dagligt arbejder på at udvikle nye unge sangere: Skt. Clemens Drengekor og Aarhus Pigekor.

Sangkraft Aarhus drives med økonomisk støtte fra bl.a. Det Obelske Familiefond og Aarhus Kommune og ledes i det daglige af en styregruppe samt en bestyrelse, der består af repræsentanter for det musikalske, kulturelle og pædagogiske miljø i Aarhus.

 

PROJEKTER

SANGKRAFT AARHUS udvikler og afholder en lang række aktiviteter for børn og voksne, alle med fokus på sang og fællessang. Med projekter for børnehaver og skoler, der tilbyder efteruddannelse af det pædagogiske personale, samt fællessangsarrangementer i kirker og kulturinstitutioner, forsøger SANGKRAFT AARHUS at favne bredt.

SANGKRAFT AARHUS’ arbejde med talentudvikling baserer sig på arbejdet med sangere i alderen 6-25 år i hhv. Aarhus Pigekor, Skt. Clemens Drengekor og Ungdomskoret Aarhus U. Parallelt med sangernes deltagelse i korsangen har SANGKRAFT AARHUS en særlig talentlinie for de dygtigste unge musikere opdelt i to spor – ét for sangere og ét for dirigenter.

 

ORGANISATION

Det daglige arbejde med Sangkraft Aarhus’ projekter varetages af en styregruppe:

Kunstnerisk leder: Carsten Seyer-Hansen
Daglig leder: Christina Holm Dahl
Dirigent: Helle Høyer Vedel

Bestyrelsen for Sangkraft Aarhus består af repræsentanter for det musikalske, kulturelle og pædagogiske miljø i Aarhus:

Formand:  Johannes Flensted-Jensen
Næstformand:  Svend Mortensen
Aarhus Domkirke:  Domprovst Poul Henning Bartholin
Aarhus Musikskole:  Lars-Ole Vestergaard
Det Jyske Musikkonservatorium:  Studieleder klassisk Robert Bøgelund
VIA University College:  Lektor Birgit Nielsen
Det professionelle sangmiljø:  Producent Lene Juul Langballe
Aarhus Musiklærerforening: Line Rosenlund

Sangkraft Aarhus

Kannikegade 12, 3.
8000 Aarhus C

www.sangkraftaarhus.dk