HVAD ER SYNGDANMARK?

Syng Danmark blev etableret i 2012 som et forum for netværkssamarbejde mellem Danmarks tolv uafhængige sangkraftcentre.

Sangkraftcentrene arbejder sammen for at langtidssikre det arbejde med sangen, som ellers ofte står og falder med lokale ildsjæle, og for at skabe synergi mellem bredde- og elitearbejdet med sang.

Syng Danmark faciliterer videndeling og samarbejde mellem sangkraftcentrene, både på det sangfaglige og på det organisatoriske felt. Formålet er at styrke sangkraftcentrene og derigennem at fremme sangen i Danmark for såvel bredden som eliten.
Formål og vedtæger for SyngDanmark. 

 

HVAD ER ET SANGKRAFTCENTER?

Et sangkraftcenter er et lokalt – i nogle henseender regionalt – arbejdende sangmiljø, som har arbejdet med sang gennem en årrække, og som i sit lokalmiljø nyder bred opbakning fra kommune, erhvervsliv, kirke, fonde, uddannelsesinstitutioner og andre lokale organisationer.

Et sangkraftcenter arbejder på at styrke sangen i sit område, både i bredden og på eliteplan, i anerkendelse af, at de to dimensioner er indbyrdes afhængige.Et sangkraftcenter indeholder et elite-kormiljø for såvel drenge/unge mænd som piger/unge kvinder, og arbejder med at skabe de bedst mulige rammer og betingelser for, at både kor og sangere kan udvikle sig optimalt.

Et sangkraftcenter er fokuseret på at udvikle og gennemføre breddeprojekter, der fremmer sangen i folkeskolen, daginstitutioner, kor, foreninger, erhvervsliv etc.

Et sangkraftcenter er en selvstændig institution med egen ledelse og bestyrelse og med professionelt ansatte personer indenfor såvel undervisning og korudvikling som projektudvikling.

Læs mere om de enkelte sangkraftcentre her